De methode

De methode Doorbraak Denken
Levenskunst

Doorbraak Denken is een persoonlijke ontwikkeling- en verandermethode; een levenskunst methode. Door het toepassen van de inzichten kan je jouw denkvermogen veel effectiever benutten om sneller veranderingen te kunnen doorvoeren die ertoe doen in jouw leven.

Ga in je hoofd

Doorbraak Denken gaat over slim denken. Dit is de sterkste verandertool die je bezit. Of het nu gaat om het ervaren van meer energie, omgaan met tegenslag of de kwaliteit van jouw relaties verbeteren: iedereen kan kiezen om verandering te realiseren door effectief te denken. Dit betekent dat verandering en levenskunst in je hoofd zitten en niet in je hart. Dat maakt het een stuk simpeler.

De Stoïcijnen

Doorbraak Denken, een cognitieve techniek om niet-effectieve gedachten te analyseren en aan te passen aan een meer wenselijke situatie. De belangrijkste bron is de Stoïcijnse filosofie. Deze leer ziet een gebeurtenis als een feit en wij hebben de vrijheid en autonomie, om daar zelf onze reactie op te kiezen. Deze reactie is, volgens de Stoïcijnen, bepalend voor het menselijk geluk. Wij noemen dat levenskunst.

Lees meer over Epictetus

Pak denkbeelden aan

Een belangrijk inzicht binnen de Doorbraak Denken Methode is dat je nooit een verandering kunt realiseren met oude denkbeelden. Verandering moet niet vanuit gedragsverandering komen, maar vanuit de verandering van denken. Een ander belangrijk inzicht is dat je jouw energie alleen maar naar die zaken moet toesturen waar je daadwerkelijk invloed op hebt. As je dat doet, word je je veel bewuster van jouw vermogen om te veranderen. Jouw energie zal dan niet weglopen naar zaken waar je geen invloed op hebt. Doorbraak Denken geeft daar een zeer praktische oefening voor!dd-2018-ongebruikelijk-denkbeelden.jpg

Rem of versnelling?

Volgens Doorbraak Denken moet de levenskunst aan de bron staan van verandering. Eenvoud en simpelheid. Eenvoudig te begrijpen en niet te weerleggen. Immers, the method is the message. Probeer het maar eens. En dan gaat het niet om de inhoud van die gedachten, maar om wat deze gedachten doen met jouw levensgeluk, oftewel energie en balans. Zetten jouw gedachten, met betrekking tot levensgeluk, je op de handrem of in de versnelling?

LEES MEER OVER DE METHODE VAN DOORBRAAK DENKEN

Nieuwe cultuur in korte duur

De Doorbraak Methode is ook ontwikkeld om effectief, (cultuur) verandering binnen bedrijven en teams te realiseren. Door middel van korte en inspirerende interventies zijn bedrijven in staat om veranderingen die tot nu toe niet echt van de grond kwamen, in korte tijd te realiseren.

Doorbraak Denken, ook voor mij?