Maak kennis met de trainer

Toine Simons

Toine Simons is gespecialiseerd in cultuurverandering, persoonlijke ontwikkeling en sales. Hij is een Change Strateeg die gelooft in de enorme capaciteit van mensen om snel verandering en verbetering te realiseren. Zijn visie is: ‘Je komt nooit verder als je vasthoudt aan oude denkbeelden’. Hij helpt mensen nieuwe denkbeelden te bouwen. Hierdoor maken ze hun energie vrij en kunnen ze hun ambities waar gaan maken.

Als spreker is hij dynamisch, uitdagend en motiverend. Het lukt hem om grote en kleine groepen in no-time tot nieuwe inzichten te laten komen. Hij laat mensen zien dat een resultaat dat ze nastreven makkelijker te behalen is als ze oude routines en denkpatronen loslaten. Een nieuwe manier van denken geeft bovendien meer plezier en het resultaat is beter. Toines aanpak kent zowel ludieke als serieuze momenten. Hij gebruikt herkenbare voorbeelden, die een verrassend inzicht geven in hoe snel je verandering kunt realiseren. En die toepasbaar zijn in organisaties, maar ook in persoonlijke situaties.

Toine Simons ontwikkelde onder meer de Adequaat Denken Methode en de 'Stoelendans' Methode en is als geen ander in staat om organisaties te begeleiden naar verandering. Hij maakt mensen bewust van de belemmeringen die hen onbedoeld parten spelen. Die belemmeringen zorgen ervoor dat ze zich niet voldoende kunnen manifesteren. Zodra ze zich hier bewust van worden, ontdekken ze dat de hele wereld voor hen open ligt en dat ze al hun ambities waar kunnen maken.

Als een echte ‘confrontier’ bespreekt Toine dagelijkse routines, authenticiteit en bezieling. Hij laat je scherp zien of dat wat je denkt effectief is of niet. Toine Simons is al 30 jaar trainer/coach en gecertificeerd organisatie opsteller. Hij runde aan het begin van zijn carrière tien jaar lang een internationaal verkoopbedrijf. In 1983 verkocht hij zijn aandelen en zette hij het marktonderzoekbureau SimonsCijfers op, dat hij in 1985 verkocht aan Attwood/GFK. Toine is oprichter van Beerschot & Simons (1988) en voorzitter van een afkickcentrum voor ex-drugsverslaafden. Hij is getrouwd met Doorke, heeft vijf kinderen en woont met zijn gezin in het prachtige zuidoost Drenthe waar hij een eigen trainingslocatie heeft voor meerdaagse trainingen. Hij heeft alle expertise in huis om in zeer korte tijd mensen en organisaties naar een hoger niveau te tillen. Toine zet managementteams vlot in de hoogste versnelling en ook met 'Large Group' interventions weet hij vlot en effectief verbetering te realiseren.