<< Terug naar de homepage.

De Doorbraak Denken Methode


Als je vastzit in oude denkbeelden, kom je niet vooruit. Maar alleen goede voornemens om je gedrag te veranderen, zijn ook niet toereikend. Effectief gedrag komt voort uit effectief denken. Met andere woorden: als je iets wil veranderen, zul je je gedachten moeten aanpassen. Makkelijk gezegd, maar hoe dat je dat nu? En niet alleen kortstondig maar voor de lange termijn.

De Doorbraak Denken methodiek neemt je mee naar de bron van je gedachten: daarin zitten al je denkbeelden, overtuigingen en ervaringen. Denkbeelden zijn vaste routines, die voortkomen uit vaste overtuigingen. Ze bepalen hoe jij kijkt naar de verschillende gebeurtenissen in je leven en hoe je die ervaart. Ze bepalen dus eigenlijk wat je denkt en wat je doet: vast gedrag dus met vast resultaat. Als je je hiervan bewust bent en je wilt nieuwe resultaten bereiken en je manier van denken veranderen, biedt Doorbraak Denken je hiervoor verschillende tools. Je kunt snel resultaat behalen omdat je – vanuit nieuwe denkbeelden - bewuste keuzes maakt en nieuwe situaties met andere ogen kunt bekijken. Je zit niet langer vastgeroest in je oude denkbeelden.

Verandering zit in je hoofd, niet in je hart


De Doorbraak Denken Methode heeft betrekking op veranderingen in het Cognitieve Domein. Het gaat om leerdoelen die te maken hebben met bewustwording, begrijpen en toepassen van kennis. Verandering zit dus wat ons betreft in je hoofd. Wij hebben een ‘leermethode’ uitgewerkt – met de naam Stoelendans – die jou helpt om je bewust te worden van effectieve en niet-effectieve gedachten. En die jou vervolgens in staat stelt om je gedachten over een bepaald onderwerp aan te passen.

Ervaar zelf wat de Doorbraak Denken methode voor jou kan betekenen. Schrijf je in voor één van onze trainingen.


< Terug | Ouder dan de weg naar rome | Ook voor mij? |

Bekijk hier alle aankomende Doorbraak events.


<< Terug naar de homepage.

SITE BY VH